زندگي امروزي و كار در ادارات ما را به كار با مايكروويوها وابسته كرده است. به كمك مايكروويوها ما ميتوانيم غذا را در مدتزمان كمي گرم كنيم و يا انواع و اقسام غذاها را تهيه كنيم. يكي از مشكلات عمده و رايجي كه در استفاده از مايكروويوها وجود دارد، خرابي مايكروويو به دليل استفاده ي نامناسب از دستگاه است. در ادامه با ما همراه باشيد تا به معرفي روشهايي براي افزايش طول عمر مايكروويوها بپردازيم.
چهكار كنيم مايكروويو خراب نشود؟
- بررسي عملكردي مايكروويو
يكي از مهمترين كارها كه به افزايش طول عمر دستگاه شما كمك زيادي ميكند، بررسي و چك عملكردي دستگاه است. در كل شما بايد اين اطمينان را به دست آوريد كه دستگاه مايكروويو شما بهدرستي كار ميكند و اختلال خاصي در كاركرد آن وجود ندارد. براي اين كار به شما توصيه ميكنيم گاهي اوقات سلامت قطعات مختلف مايكروويو را مانند تايمر، دماسنج و پنل چرخشي مورد بررسي قرار دهيد.
- استفاده از ظروف مخصوص مايكروويو
يكي از راه كارهايي كه به افزايش طول عمر مايكروويو شما كمك ميكنيم، استفاده از ظروف شيشهاي يا سراميكي براي پخت يا گرمكردن مواد غذايي است. همچنين به شما پيشنهاد ميكنيم هرگز از ظروف فلزي براي گرمكردن غذا در مايكروويو استفاده نكنيد، زيرا در چنين وضعيتي امكان انفجار ظروف شما وجود دارد. اكثر كمپانيهاي توليد مايكروويو معمولاً پيش از هر چيز به مشتريان خود توصيه ميكنند كه از ظروف شيشهاي يا سراميكي براي كار با دستگاه استفاده كنند.
- استفاده از زمانبندي مناسب براي كار با دستگاه
زمانبندي مناسب براي كار با مايكروويو يكي ديگر از رازهاي طول عمر مايكروويو است. همانطور كه ميدانيد مواد غذايي مختلف به روشهاي گوناگون گرم ميشود و مدتزمان مشخصي براي همه مواد غذايي وجود ندارد. مثلاً سوپها و غذاهاي مايع در مقايسه با گوشت يا سيبزميني با سرعت بالاتري گرم ميشود براي همين بهتر است كه غذاهاي مايع را با دمايي پايينتر و مدتزمان بيشتر گرم كنيد تا كيفيت آنها بهخوبي حفظ شود.
- استفاده از درپوش براي گرمكردن غذا
به شما توصيه ميكنيم براي گرمكردن غذاها هرگز مواد غذايي را بدون پوشش داخل مايكروويو قرار ندهيد. ظروف شيشهاي، سراميكي يا پلاستيكي مخصوص مايكرويو داراي سرپوش بوده و از اين لحاظ مشكلي ندارند. سعي كنيد براي گرمكردن مواد غذايي بدون درپوش از يك حوله كاغذي استفاده كنيد.
- تميزكردن دستگاه
يكي ديگر از ترفندهاي افزايش طول عمر مايكروويو تميزكردن دستگاه است. به شما توصيه ميكنيم مايكروويو خود را هميشه تميز كنيد؛ زيرا اين امكان وجود دارد كه هرگونه غذاي باقيمانده وارد غذاي بعدي شما شود. براي تميزكردن مايكروويوتان ميتوانيد كمي شوينده را با آب گرم مخلوط كرده و با استفاده از يك پارچه تميز تمامي سطوح مايكروويو را تميز كنيد. همچنين ميتوانيد از حوله كاغذي براي تميزكردن آنها بهره ببريد.
بازدید :
با كوچكشدن فضاي منازل و آشپزخانهها، يكي از اولين چيزهايي كه جايگزين شد، جايگزيني اجاقگاز صفحهاي با اجاقگازهاي مبله بود. همانطور كه ميدانيد اجاقهاي گاز صفحهاي در حال حاضر يكي از پرفروشترين مدلهاي اجاقگاز است. در ادامه با ما همراه باشيد تا به معرفي مزاياي خريد اجاقگازهاي صفحهاي بپردازيم.
بررسي تفاوتهاي اجاقگاز صفحهاي گازي و برقي:
- ايمني اجاقگاز صفحهاي:
يكي از اصليترين فاكتورهايي كه بايد در زمان خريد اجاقگاز صفحهاي بررسي كنيم، بررسي ايمني آن است. ايمني گاز يكي از فاكتورهاي مهم است كه در افرادي كه كودك خردسال دارند از اهميت بالايي برخوردار است. در نهايت اگر قصد داشته باشيم اجاق گازي و برقي را از نظر ايمني بررسي كنيم، بايد بگوييم كه اجاقگازهاي برقي از ايمني بالاتري برخوردار است. زيرا همانطور كه از اسم اين دستگاه مشخص است، اين وسيله با گاز كار نميكند؛ بنابراين در اجاقگاز برقي خطراتي مانند احتمال انفجار به دليل باز ماندن شير گاز يا نشتي گاز و … وجود ندارد.
- قيمتهاي اجاقگازهاي صفحهاي
يكي از گزينههاي بسيار مهم كه معمولاً در خريد اجاق گاز صفحهاي بايد به آن توجه نمود، قيمت اجاقگاز صفحهاي است. دررابطهبا مقايسهٔ قيمتي اين دو مدل گاز صفحهاي بايد گفت كه مسلماً اجاقهاي برقي به دليل طراحي بسيار زيبا و ساير خصوصياتي كه دارند، از قيمت بالاتري به نسبت اجاقگازهاي صفحهاي گازي برخوردار هستند. در عوض اجاقهاي صفحهاي گازي يكي از انواع گاز با تنوع بسيار زيادي هستند كه در انواع مدلهاي فردار، ساده، روميزي و … طراحي شده و از قيمت مناسبتري نيز برخوردار هستند.
- عملكرد اجاقگازها
شايد براي شما اين سؤال پيش بيايد كه چه تفاوتهايي ميان عملكرد اين دو نوع اجاقگاز وجود دارد؟ در جواب به اين سؤال بايد گفت كه اين دو نوع گاز داراي تفاوتهاي عملكردي ملموسي هستند. براي مثال در اجاقگازهاي صفحهاي گازي شما ميتوانيد كنترل راحتتري بر روي تنظيم دماي گاز داشته باشيد و آن را بهسرعت كموزياد كرد و در شعله دلخواه قرار دهيد. اما در اجاقگازهاي صفحهاي برقي براي خاموشكردن اجاق، دما آهستهآهسته پايين ميآيد و سرعت عمل شما را پايين ميآورد؛ بنابراين اين مدل از اجاقگاز صفحهاي بهسرعت خاموش نميشود و اين امر احتمال سوختن غذا را بالاتر ميبرد.
بازدید :
آشپزخانه قلب خانه است و لوازم آشپزخانه داراي اهميت زيادي هستند. يكي از لوازم بسيار كاربردي آشپزخانه، هودهاي آشپزخانه هستند. هود آشپزخانه يكي از لوازم بسيار كاربردي است كه بهوسيلهٔ فنهاي استخراج تعبيه شده در آن هواي داخل آشپزخانه را تعويض و تهويه ميكند. در ادامه با ما همراه باشيد تا به معرفي انواع هود آشپزخانه بپردازيم.
هودهاي آشپزخانه چه كاري انجام ميدهند؟
مثل تمامي لوازمهاي خانگي برقي، در هودهاي آشپزخانه هم موتور بخار اصليترين وظيفه را ايفا ميكند و دودها و بوهايي كه در زمان آشپزي ايجاد ميشود را به كمك يك مجراي خروجي دود به بيرون هدايت ميكند.
معرفي پرفروشترين هودهاي آشپزخانه:
- هودهاي آشپزخانه يكپارچه:
اين مدل از هودهاي آشپزخانه يكي از محبوبترين انواع هود هستند كه معمولاً در قسمت پايين كابينتها قرار ميگيرند و نصب ميشوند. اين مدل هودها معمولاً بهصورت مخفي نصب ميشوند، اما كاملاً در طراحي آشپزخانه مانند هود آشپزخانه بدون دودكش صنعتي تأثير ميگذارند و يكنواختي و تعادل را در زيباييشناسي دكوراسيون آشپزخانه شما ايجاد ميكنند.
- هودهاي آشپزخانه سقفي:
اين مدل از هودهاي آشپزخانه يكي از جذابترين مدلها براي خريد هود آشپزخانه است كه معمولاً در سقفهاي آشپزخانه عليالخصوص سقفهاي كاذب نصب ميشوند. اين مدل از هودهاي آشپزخانه زماني مورداستفاده قرار ميگيرد كه آشپزخانه فضاي مطلوبي براي نصب هود داشته باشد.
- هودهاي آشپزخانه جزيره:
هودهاي آشپزخانه مدل جزيره يكي از لوكسترين مدلهاي هود است كه براي آشپزخانههايي با طراحي جزيره از آنها استفاده ميشود. اين مدل از هودهاي آشپزخانه معمولاً پس از نصب به يكي از محورهاي مركزي و عنصر اساسي آشپزخانه تبديل ميشود.
- هودهاي آشپزخانه جداكننده ديواري:
اين مدل از هودهاي آشپزخانه مانند يك پارتيشن و يا ديوار جداكننده وظيفهٔ تقسيم فضاي آشپزخانه را برعهده دارد و اغلب جنبه زيبايي دارد.
بازدید :
به جرات مي توان گفت كه اجاق گازها، يكي از مهم ترين لوازم آشپزخانه است كه به كمك آن مي توان انواع خوراك را طبخ كرد. اجاق هاي گاز ها داراي تنوع زيادي مي باشند كه در حال حاضر يكي از انواع اجاق گازها، يعني اجاق گازهاي صفحه اي يكي از محبوب ترين و پرفروش ترين انواع اجاق گاز ها مي باشند. در ادامه با ما همراه باشيد تا به معرفي فاكتورهاي مهم براي انتخاب و خريد بهترين اجاق گازها بپردازيم.
كدام جنس اجاق گاز صفحه اي بخريم؟
يكي از مهم ترين مواردي كه در خريد اجاق گازهاي صفحه اي و ساير لوازم خانگي وجود دارد، كيفيت ساخت اجاق گاز است كه اين فاكتور به صورت مستقيم بستگي به جنس صفحه گاز روميزي دارد. به طور كلي اجاق گازهاي صفحه اي در سه جنس: اجاق گاز استيل، اجاق گاز شيشه اي و اجاق گازهاي سراميكي در بازار موجود مي باشند.
اجاق گازهاي صفحه اي استيل يكي از انواع اجاق گاز است كه در حال حاضر طرفداران كمي دارند. اين نوع اجاق گازها خود به دو دسته ساده و آجدار تقسيم مي شوند. يكي از پرطرفدار ترين و محبوب ترين انواع اجاق گازهاي صفحه اي، اجاق گازهاي صفحه اي شيشه اي مي باشند. شيشه استفاده شده در اين نوع اجاق گازها از جنس شيشه سكوريت نشكن مي باشد كه قابليت تحمل درجه حرارت بالا را دارند.
اجاق گاز صفحه اي گازي يا برقي؟
از نظر منبع تغذيه معمولا اجاق گازهاي صفحه اي به دو نوع اجاق گاز برقي و اجاق گاز گازي تقسيم مي شوند كه اجاق هاي برقي به جاي پيچ هاي معمولي شعله هاي اجاق، داراي صفحه ي كنترل لمسي و ديجيتال مي باشند. در مجموع بايد گفت كه اجاق گازهاي برقي در مقايسه با اجاق هاي گازي داراي ايمني بيشتري مي باشند و گزينه ي بهتري براي خريد گاز صفحه اي به حساب مي آيند. علاوه بر اين ها، اجاق گازهاي برقي داراي راندمان بيشتري مي باشد كه اين موضوع باعث مي شوند كه زمان پخت و پز به حداقل برسد. اما بايد به اين موضوع اشاره كرد كه در كشور ما كه قيمت برق گران تر از گاز مي باشد، پس از اجاق گازهاي برقي كمتر استفاده مي شود.
بازدید :
مايكروويو ها و سولاردام ها از پركاربردترين لوازمي هستند كه پخت و گرم كردن انواع مواد غذايي را در كمترين زمان ممكن انجام مي دهند. خريد جهيزيه يكي از كارهاي سخت است كه بايد با دقت زيادي انجام شود. يكي از دوراهي هاي بزرگ در خريد جهيزيه، دوراهي بين خريد مايكروويو يا سولاردام است. در ادامه با ما همراه باشيد تا به شما بگوييم كه كدام دستگاه مناسب تر است.
مايكرويوها چگونه كار مي كنند؟
دررابطهبا عملكرد مايكروويوها بايد به اين موضوع اشاره كرد كه تمامي مايكروويوها كليه ي عمليات پختوپز و گرم كردن غذا را به كمك اشعه انجام ميدهند. استفاده از اشعه در اين كار موجب افزايش سرعت پختوپز نسبت به اجاقگازها ميشود كه همين امر موجب افزايش محبوبيت مايكروويوها شده است.
سولاردام ها چگونه كار مي كنند؟
دررابطهبا نحوه عملكرد سولاردامها بايد به اين موضوع اشاره كرد كه سولاردامها عملكردي مشابه با مايكروويوها دارند با اين تفاوت كه در اين دستگاهها المنتهاي نوري (element) نيز بهكاررفته است. معمولاً در قسمت بالايي سولاردامها، يعني بالاي محفظه پخت، هيتري زغالي وجود دارد كه به آن المنت نوري دستگاه گفته ميشود.
درون المنت نوري سولاردامها، رشتههاي زغال تعبيه شده است كه اين رشتهها امواجي توليد ميكند كه حرارت زيادي دارند و ميتوانند در عمق بالاتري از مواد غذايي وارد شوند. اما تنها در قسمت بالايي محفظهٔ پخت غذا نيست كه بين سولاردام و مايكروويوها تفاوت وجود دارد، در كف سولاردامها هم سيستمي موسوم به مگا هيتر (mega-heater) وجود دارد كه داراي چند نوع هيتر هالوژني و سراميكي است.
هيترهاي تعبيه شده در سولاردامها هم وظيفه انتقال گرما و حرارت را به مادهٔ غذايي را دارد. با اين اوصاف شايد بتوان گفت كه سولاردام نسخهٔ مجهزتري از مايكروويوها است. بااينحال بازهم زود است كه در دوراهي مايكروويو يا سولاردام به انتخابي قطعي برسيم. پس هنوز با ما همراه باشيد.
كدام دستگاه را براي جهزيه بخريم؟
با توجه به بررسي آمار فروش مايكروويو و سولاردامها و در ميان نظرات كساني كه بهترين مايكروويو و سولاردام را خريده و تجربهٔ كار با آنها را دارند به اين نتيجه ميرسيم كه سولاردامها بهطوركلي از مايكروويو كاربرديتر است و ساختاري كه دارد و از آن برايتان گفتيم، امكان پختوپز با سرعت تر و باكيفيتتر مواد غذايي مختلف را فراهم ميكند. اما اگر كسي در منزل، يك اجاقگاز صفحهاي باكيفيت داشته باشد، خريد مايكروويو برايش كفايت ميكند.
در نهايت بايد گفت كه قيمت سولاردام از مايكروويو بيشتر است و همين مورد ميتواند تأثير زيادي در حين خريد چنين دستگاههايي بر تصميم شما بگذارد. براي مثال اگر اجاق گازي مجهز داريد و ميخواهيد كه در خريد وسيلهاي ديگر (مايكروويو يا سولاردام) هزينهٔ خيلي زيادي صرف نكنيد، بهتر است به سراغ مايكروويو برويد؛ چون هرچند كه مايكروويوها هم ارزان نيستند؛ اما نسبت به سولاردامها قيمت كمتري دارند.
بازدید :
در حال حاضر چاي سازها از لوازم بسيار كاربردي آشپزخانه است كه داراي فايده هاي زيادي است. چاي سازها به گونه اي طراحي شده اند كه به كمك آن چاي در مدت زمان كمي چاي دم مي كشد. همانطور كه مي دانيد در چاي ساز ها هم مانند لوازم ديگر آشپزخانه بايد به خوبي مراقبت كرد تا طول عمر دستگاه افزايش پيدا كند. در ادامه با ما همراه باشيد تا به معرفي روش اصولي تميز كردن چاي ساز بپردازيم.
چگونه چاي ساز را اصولي تميز كنيم؟
همانطور كه مي دانيد رسوب و جرم چاي ساز ميزان ضريب انتقال گرما را كاهش داده و موجب اعمال فشار به دستگاه و بالا رفتن ميزان مصرف انرژي مي شوند. از بين تركيبات گوناگون در رسوبات، آهك و فسفات از مشكلات رايجي بوده كه امكان دارد به چاي ساز صدمه برساند. آهك نوعي تركيب معدني سفيد رنگ و بدون ضرر بوده و يا زنگ زدگي در جداره داخلي كتري و داخل پايه آن مي باشد. فسفات نيز با چشم قابل ديدن نمي باشد اما ممكن است موجب بروز آلودگي گردد.
مراحل تميز كردن چاي ساز:
- تميز كردن سرپوش كتري
براي اين كار سرپوش كتري را درون آب گرم و صابون با كمك اسفنج نرمي بشوييد و سپس به طور كامل خشك نماييد. درجه اندازه گيري آب را نيز مي توان با گذاشتن زير آب داغ همراه با فرچه يا پارچه پاكسازي نمود. سرپوش كتري يا قوري را مي توان درون ماشين ظرفشويي شستشو داد، بدين گونه كه آن را به شكل عمودي گذاشته تا درجه اندازه گيري به طرف بالا قرار بگيرد كه اين عمل باعث شده تا آب آن به خوبي خارج شود. كل سطوح موردنظر را پس از تميزكاري پاي ساز به طور كامل خشك كنيد.
- تميزكردن بدنه شيشه اي دستگاه
پس از هر دفعه بكارگيري قوري شيشه اي آن را تخليه نماييد. هرگز نگذاريد كه چاي دم كشيده به مدت زمان حتي يك شب درون آن باقي بماند. درون قوري را با اسفنجي نمناك و نرم همراه با آب گرم بشوييد. رسوبات به جاي مانده در درون جداره هاي قوري بر روي مزه چاي اثر گذاشته بدين ترتيب بعد از هر دفعه استفاده از دستگاه چاي ساز آن را با آب و صابون شستشو دهيد.
به منظور تميزكاري بخش خارجي بدنه شيشه اي كتري آن را با پارچه اي نم دار و نرم پاك كنيد. به هيچ عنوان بخش بيروني بدنه كتري را زير شير آب قرار ندهيد و از تركيبات شيميايي و اسكاج زبر و پاك كننده هاي ساينده براي تميزكاري درون و بيرون كتري استفاده نكنيد چرا كه امكان دارد موجب خراشيده شدن سطح آن گردد.
- از بين بردن رسوبات درون دستگاه
كتري چاي ساز از جمله بخش هاي اصلي در تميز كردن چاي ساز مي باشد. به منظور رفع رسوبات درون كتري به جاي بكار بردن تركيبات شيميايي خطرناك و مضر كتري خود را تا نشانه ماكسيمم پر از آب كرده و يك عدد ليموترش را به آب افزوده و بعد آن را به حالت جوش درآوريد و در گام بعدي اجازه دهيد حدود يك شب اين محلول درون كتري باقي بماند و خيسانده شود و بعد آن را بيرون بريزيد. پس از آن درون كتري آب تميز ريخته و پس از جوشاندن آن را دور بريزيد و در صورت نياز اين كار دوباره انجام دهيد.
راهكار ديگري كه مي توانيد در اين زمينه بكار گيريد اين است كه دو قاشق غذاخوري جوش شيرين را به آب كتري افزوده و بجوشانيد و حدود يك شب بگذاريد بماند تا خيس بخورد و بعد آن را بيرون بريزيد. بعد درون كتري آب تميز بريزيد و پس از جوشاندن آن را دور ريخته و در صورت نياز اين كار را دوباره انجام بدهيد.
روش ديگر اين است كه ۶ قاشق غذاخوري سركه سفيد را افزوده و به حالت جوش درآوريد و حدود يك شب صبر كنيد تا خيس بخورد و بعد آن را دور ريخته و درون كتري آب تميز بريزيد و پس از جوشاندن آن را دور ريخته و در صورت نياز اين كار را مجددا انجام بدهيد. پيش از بكار بردن كتري آن را با پارچه اي نرم و بدون پرز كاملا خشك نماييد. به منظور ممانعت از تعمير چاي ساز بايستي كتري را به صورت مرتب پاكسازي كرده و به شكل صحيح استفاده نماييد.
- پاكسازي كفه ي چاي ساز
در ابتدا اطمينان پيدا كنيد كه چاي ساز به برق متصل نمي باشد. سپس كفه چاي ساز را با اسفنج نمناك و نرم پاك كنيد. كل سطوح را پيش از اين كه دو شاخه را به پريز برق متصل كرديد خشك كنيد.
بازدید :
دمنوش ها از نوشيدني هاي پرطرفدار در بين مردم است كه به سلامت بدن كمك زيادي مي كند. با شروع فصل سرما بسياري از افراد به دنبال افزايش سيستم ايمني بدن هستند تا از بيماري هايي نظير كرونا، سرماخوردگي و انواع آنفولانزا در امان بمانند. در ادامه با ما همراه باشيد تا به طرز تهيه ي دمنوش ضد سرما خوردگي براي افزايش سيستم ايمني بپردازيم.
- دمنوش بابونه
براي تهيه ي دمنوش بابونه در مرحله اول گياه بابونه را در فرنچ پرس ريخته و آب جوش تهيه شده در كتري برقي را روي آن بريزيد و منتظر بمانيد تا دم بكشد و سپس آن را ميل كنيد. توجه داشته باشيد كه مي توانيد از بابونه تازه نيز براي درست كردن اين دمنوش خوشمزه استفاده كنيد كه باعث مي شود تا عطر و طعم خاصي را به خود بگيرد. همچنين براي خوش طعم شدن اين دمنوش مي توانيد مقداري ليموي تازه بچكانيد.
- دمنوش نعنا فلفلي
براي تهيه ي دمنوش نعناع فلفلي ابتدا بايد برگ هاي نعناع فلفلي تازه را در يك كتري برقي يا قوري ريخته و مقداري آب جوش به آن اضافه كنيد. حال زمان آن است كه كتري برقي خود را روي حرارت بسيار ملايم قرار داده و سپس اجازه دهيد تا براي مدت زمان 30 دقيقه دم بكشد . براي سرو اين دمنوش مي توانيد مقداري عسل و يا نبات به دمنوش اضافه كنيد.
- دمنوش زنجبيل
براي تهيه ي دمنوش زنجبيل ابتدا بايد يك يا دو برش از ريشه زنجبيل را جدا كرده و آنها را به همراه مقداري آب جوش بر روي بخار كتري برقي قراردهيد و منتظر بمانيد تا دمنوش دم بكشد. به شما پيشنهاد مي كنيم براي سرو اين دمنوش فوق العاده مفيد از مقداري عسل استفاده كنيد تا دمنوش شما شيرين شود.
- دمنوش چاي ترش
براي درست كردن چاي ترش يا همان دمنوش چاي ترش ابتدا براي هر نفر بين دو تا چهار گرم چاي سبز را در قوري ريخته و آب جوش را به آن اضافه كنيد. مدت زمان دم كشيدن چاي ترش زياد نيست و شما با قرار دادن اين چاي براي مدت زمان 3 الي 5 دقيقه روي حرارت كتري برقي مي توانيد آن را دم كنيد. براي سرو كردن اين چاي نيز ابتدا آن را از صافي رد كرده و سپس آن را با مقداري عسل و يا نبات نوش جان كنيد.
- دمنوش سرخارگل
دمنوش اكيناسه يا همان دمنوش سرخارگل يكي از معروف ترين دمنوش هاي تقويت كننده سيستم ايمني است كه مي تواند از بيماري هاي زيادي جلوگيري كند. براي تهيه دمنوش اكيناسه بايد ابتدا بايد مقداري از ريشه گياه سرخارگل را در قوري ريخته و به آن آب جوش اضافه كنيد و اجازه دهيد تا براي مدت زمان 15 دقيقه بر روي كتري برقي دم بكشد. بعد از دم كشيدن آن را از صافي رد كرده و مقداري عسل نيز براي طعم دار كردن آن به اين دمنوش اضافه كنيد.
- دمنوش رويبوس
براي تهيه ي دمنوش رويبوس ابتدا بايد براي يك نفر يك قاشق چاي خوري از برگ گياه رويبوس را جدا كرده و به يك ليوان آب جوش اضافه كنيد و بعد از اين كه مقداري خنك شد به آن ليموي تازه نيز اضافه كرده و آن را ميل كنيد.
- دمنوش آويش و شيرين بيان و عناب
يكي از انواع دمنوش هايي كه امروزه براي تقويت سيستم ايمني بدن مورد استفاده قرار مي گيرد دمنوش آويشن و شيرين بيان به همراه عناب مي باشد. اين دمنوش خوشمزه داراي خواص بسيار زيادي مي باشد. براي تهيه ي دمنوش آويشن و شيرين بيان به همراه عناب بايد يك ليوان آب را به همراه 5 عدد عناب و يك قاشق برگ آويشن و مقدار كمي شيرين بيان را به آن اضافه كرده و اجازه دهيد تا مخلوط بر روي كتري برقي دم بكشد. حال مي توانيد اين دمنوش فوق العاده خوشمزه را با خوراكي هاي شيرين ميل كرده و نهايت لذت را از صرف اين دمنوش بي نظير ببريد.
- دمنوش نعناع
دمنوش نعناع يكي از مفيد ترين دمنوش ها براي تقويت سيستم ايمني بدن است كه داراي طعم منحصر به فردي است. براي تهيه ي اين دمنوش بسيار خوشمزه ابتدا بايد برگ هاي نعناع تازه را به خوبي شسته و آن را به خوبي خشك كنيد. سپس دو قاشق غذا خوري از اين گياه را در يك ليوان آب جوش ريخته و اجازه دهيد تا براي مدت زمان 10 تا 12 دقيقه به خوبي دم بكشد. توجه داشته باشيد كه مي توانيد از گياه خشك شده نعناع نيز استفاده كنيد ولي توصيه ما به شما اين است كه حتما از برگ هاي تازه استفاده كنيد. براي طعم بهتر اين دمنوش مي توانيد مقداري آب ليموي تازه به آن اضافه كنيد.
- دمنوش مرزنجوش
يكي ديگر از دمنوش هاي بسيار موثر در تقويت سيستم ايمني بدن، دمنوش مرزنجوش است. براي تهيه ي اين دمنوش بايد يك قاشق غذاخوري از اين گياه را در يك فنجان آب داغ ريخته و بر روي حرارت بسيار پايين كتري برقي قرار دهيد تا به خوبي دم بكشد. پس از دم كشيدن دمنوش به شما پيشنهاد مي كنيم آن را با مقداري عسل و يا شيره آن را شيرين كرده و ميل كنيد.
- دمنوش مريم گلي
براي تهيه دمنوش مريم گلي شما بايد دو قاشق غذاخوري از برگ مريم گلي را در دو فنجان آب جوش ريخته و اجازه دهيد تا حداقل براي مدت زمان 10 الي 15 دقيقه به خوبي بر روي كتري برقي دم بكشد و سپس آن را با عسل ميل كنيد.
- دمنوش سياه دانه
يكي ديگر از دمنوش هاي بسيار مفيد براي تقويت سيستم ايمني بدن دمنوش سياه دانه است كه خواص زيادي براي تقويت سيستم ايمني دارد. براي تهيه دمنوش سياه دانه ابتدا بايد دو قاشق چاي خوري سياه دانه را به همراه آب جوش براي مدت زمان 20 الي 30 دقيقه بر روي كتري برقي دم كرده و با مقداري عسل يا ساير شيرين كننده هاي طبيعي ميل كنيد.
- دمنوش زوفا
دمنوش ديگري كه مي تواند به شما كمك كند تا سيستم ايمني بدن خود را تقويت كنيد دمنوش زوفا است. براي درست كردن اين دمنوش مقداري از گياه زوفا كه داراي خواص زيادي مي باشد را در آب جوش ريخته و اجازه دهيد تا تقريبا ده الي 15 دقيقه دم بكشد و سپس اين دمنوش را ميل كنيد.
بازدید :
يكي از مشكلاتي كه مي تواند در چاي سازهاي برقي بسيار آزاردهنده باشد، مشكل گرم نماندن چاي در چاي ساز است. در صورت بروز چنين مشكلي ابتدا شما بايد اقدام به عيب يابي دستگاه كنيد. از اين رو لازم است به درستي عيب يابي دستگاه را انجام دهيد تا علت سرد بودن چاي در چاي ساز را مشخص كنيد. در ادامه با ما همراه باشيد تا به بررسي علت سرد ماندن چاي در چاي ساز بپردازيم.
چرا چاي در چاي ساز سرد مي ماند؟
مشكل سرد بودن چاي در چاي ساز، از جمله مشكلاتي است كه دليل آن به دو عامل بستگي المنت و باز ماندن درب كتري بستگي دارد. لازم است به خوبي علت گرم نماندن چاي در چاي ساز را بررسي كنيد و براي رفع آن اقدام نماييد.
- معيوب شدن المنت
المنت يكي از مهم ترين قسمت هاي لوازم برقي گرم كننده مانند چاي ساز ها و كتري هاي برقي مي باشند كه در اين لوازم وظيفه ي گرم كردن آب را برعهده دارند. بنابراين يكي از دلايل اصلي گرم نماندن چاي در چاي ساز، خرابي المنت است. در صورتي كه المنت چاي ساز و يا المنت گرم كن دستگاه دچار خرابي شوند، چاي ساز عمل گرم كرن كردن آب و جوش آوردن را به درستي انجام نخواهد داد. در صورت بروز اين مشكل بايد براي تعويض المنت خراب اقدام كنيد.
- باز ماندن درب كتري برقي
يكي ديگر از دلايل مهم گرم نماندن چاي در چاي ساز، باز ماندن درب كتري برقي مي باشد. اگر قصد داريد هميشه چاي گرم و با دماي مناسب داشته باشيد، بايد حتما به بسته بودن درب كتري و قوري توجه نماييد. اين مسئله اي است كه نيازي به هزينه براي عيب يابي چاي ساز ندارد و با توجه و دقت برطرف خواهد شد.
جمع بندي:
در اين مطلب سعي نموديم تمامي عواملي كه به عنوان علت گرم نماندن چاي در چاي ساز شناخته مي شوند را براي شما بررسي نماييم. در صورتي كه مهارت كافي براي انجام هر يك از موارد زير را نداريد، توصيه مي كنيم حتما از تعميركار چاي ساز كمك بگيريد. لازم است در زمان عيب يابي چاي ساز، علت سرد بودن چاي در چاي ساز به درستي تعيين شود:
معيوب شدن المنت
باز ماندن درب كتري
بازدید :
دمنوش ها در حال حاضر از نوشيدني هاي بسيار پرطرفدار است كه توانسته به جاي چاي در محافل و مهماني ها هم جا باز كند. در ادامه با ما همراه باشيد تا به معرفي طرز تهيه ي دمنوش هاي مناسب مهمان با كتري برقي بپردازيم.
- دمنوش زعفران
دمنوش زعفران يك دمنوش خوشمزه بوده كه بهره گيري از آن براي پذيرايي از مهمان بسيار مناسب است. اين دمنوش خوشمزه داراي خواص فوق العاده اي از جمله: تقويت حافظه، تقويت قلب، جلوگيري از بروز افسردگي و.. مي باشد.
مواد لازم براي تهيه ي دمنوش زعفران:
- زعفران خشك ۱ قاشق چايخوري
- آب سرد ۳ ليوان
- نبات يا عسل به مقدار لازم
براي تهيه دمنوش زعفران مجلسي ابتدا زعفران را بسابيد و آن را در آب سرد درون يك قوري بريزيد. قوري مورد نظر را بر روي بخار كتري برقي قرار داده و به مدت ۳۰ دقيقه منتظر بمانيد تا دمنوش آماده شود. پس از آماده شدن دمنوش شما مي توانيد آن را به همراه نبات يا عسل ميل كنيد. ناگفته نماند كه مي توانيد نبات يا عسل را در ابتداي كار با زعفران و آب سرد مخلوط نماييد؛ سپس مواد را بر روي بخار آب كتري برقي قرار دهيد تا دمنوش آماده شود.
تهيه دمنوش خوشمزه زعفران به روش ديگري نيز امكان پذير است. براي اين كار بايد زعفران ها را به همراه ۳ ليوان آب جوش درون يك قوري بريزيد. درب قوري را گذاشته و صبر كنيد تا زعفران به مدت ۱۵ دقيقه به خوبي دم بكشد. پس از آن دمنوش شما آماده بوده و مي توانيد آن را استفاده نماييد.
- دمنوش به ليمو
دمنوش به ليمو يكي ديگر از دمنوش هاي بسيار پرخاصيت و مفيد است كه شمامي توانيد آن را در مهماني هاي خود سرو كنيد. گياه به ليمو سرشار از موادي مانند: كلسيم، منيزيم، ويتامين C، اسيد سيتريك و… است. در ادامه با ما همراه باشيد تا به طرز تهيه ي دمنوش به ليمو بپردازيم.
مواد لازم براي تهيه ي دمنوش به ليمو:
- برگ به ليمو ۵ عدد
- آب جوشيده ۱ فنجان
- عسل به مقدار لازم
براي تهيه دمنوش خوشمزه به ليمو ابتدا بايد برگ هاي به ليمو را به خوبي شستشو دهيد. پس از آن بايد برگ ها به همراه آب جوشيده شده در كتري برقي درون يك قوري بريزيد؛ سپس آن را به مدت زمان ۱۵ الي ۲۰ دقيقه بر روي حرارت ملايم قرار دهيد. در نهايت دمنوش به ليمو آماده بوده و مي توانيد آن را به همراه عسل ميل نماييد.
- دمنوش دارچين
در ميان دمنوش هاي مناسب براي پذيرايي از مهمان، نبايد دمنوش خوشمزه دارچين را از قلم انداخت. اين دمنوش از طبع گرم برخوردار بوده كه مصرف آن براي اكثر افراد مناسب مي باشد.
بهتر است بدانيد دارچين يكي از گياهان پر خواص است؛ مصرف اين گياه خواصي همچون تقويت سيستم دفاعي بدن و … را به ارمغان خواهد آورد.
تقويت سيستم ايمني بدن باعث جلوگيري از بروز بيماري هاي مختلف در افراد خواهد شد. به همين منظور پيشنهاد مي شود مصرف دمنوش خوشمزه دارچين را در رژيم غذايي خود قرار دهيد.
مواد اوليه براي تهيه ي دمنوش دارچين:
چوب دارچين ۲ الي ۳ عدد
آب جوشيده ۳ ليوان
نبات به مقدار لازم
تهيه دمنوش خوشمزه دارچين نيازمند اين است كه در ابتدا چوب هاي دارچين را به خوبي شستشو دهيد. پس از آن بايد چوب هاي دارچين را به تكه هاي كوچك تقسيم نماييد. هرچه تكه هاي چوب هاي دارچين كوچكتر باشند، دمنوش شما داراي عطر و طعم بيشتري خواهد بود.
پس از آن بايد چوب هاي دارچين را به همراه آب جوشيده درون يك قوري بريزيد. سپس قوري را بر روي حرارت ملايم قرار داده و اجازه دهيد تا به مدت ۱۵ الي ۲۰ دقيقه دم بكشد. در نهايت اين دمنوش خوشمزه آماده شده و مي توانيد آن را به همراه عسل، نبات و… ميل نماييد.
- دمنوش بهار نارنج
دمنوش بهار نارنج به عنوان يك دمنوش خوشمزه شناخته مي شود كه مصرف آن براي هر كس مناسب خواهد بود. مصرف اين دمنوش مزاياي زيادي را در جهت كاهش استرس، آرامش و… براي بدن فراهم مي كند. علاوه بر آن مصرف دمنوش بهار نارنج خواصي همچون كاهش فشار خون، آرامش اعصاب و… را به ارمغان خواهد آورد؛ بنابراين مصرف يك فنجان دمنوش بهار نارنج گزينه مطلوبي براي بازيابي آرامش در يك روز پر استرس مي باشد. به همين منظور مي توان از اين دمنوش خوشمزه جهت پذيرايي از مهمان استفاده نمود.
مواد اوليه مورد نياز آن عبارتند از :
بهار نارنج ۱ قاشق غذا خوري
آب جوش ۳ ليوان
نبات يا عسل به مقدار لازم
براي تهيه دمنوش خوشمزه بهار نارنج، بايد ۱ قاشق غذا خوري بهار نارنج را درون يك قوري بريزيد. سپس آب جوش را به آن اضافه كرده و اجازه دهيد تا به مدت ۲۰ دقيقه به خوبي دم بكشد. همچنين مي توانيد قوري را بر روي يك كتري در حال جوش قرار دهيد تا دمنوش آماده شود.
پس از سپري شدن زمان مورد نياز، دمنوش بهار نارنج آماده بوده و ميتوانيد آن را به درون فنجان بريزيد. ناگفته نماند كه براي طعم بهتر اين دمنوش مي توانيد از نبات يا عسل در كنار استفاده نماييد.
بازدید :
مصرف چاي يكي از عادت هايي است كه در تمامي كشورها و مناطق رايج است. قطعا براي شما پيش آمده است كه فرصت لازم را براي دم كردن يك چاي در صبح را نداشته باشيد. در اين زمان است كه چاي ساز به يكي از ضروري ترين لوازم تبديل مي شود. همانطور كه مي دانيد پيش از استفاده از هر وسيله برقي، مي بايست دفترچه راهنماي دستگاه را به دقت مطالعه كنيد. چاي ساز نيز از اين قاعده مستثني نيست. در ادامه با ما همراه باشيد تا به معرفي نكات نگهداري از چاي ساز برقي بپردازيد.
براي نگهداري از چاي ساز بايد چه نكاتي را رعايت كنيم؟
- توجه داشته باشيد به هيچ وجه زماني كه چاي ساز برقي شما روشن و يا داغ است، سيم دستگاه را دور آن نپيچيد.
- همانطور كه مي دانيد پايه چاي ساز فقط براي قرار دادن كتري و قوري طراحي شده است. از اين رو پيشنهاد مي شود كه هيچ گاه از پايه براي قرار دادن وسايل ديگر استفاده نكنيد.
- پيش از آن كه از چاي ساز برقي استفاده نماييد، اطمينان حاصل كنيد كه ولتاژ برق مصرفي شما با ولتاژ دستگاه يكسان باشد.
- توصيه مي كنيم كه چاي سازتان را در جايي به پريز برق وصل كنيد كه كتري و پايه آن به هيچ وجه در تماس با مايعات و سينك ظرفشويي نباشند.
- در صورتي كه قصد جابجايي چاي ساز را داريد، آن را از پايين صفحه بلند كرده و آن را جابجا نماييد.
- بعضي افراد عادت پركردن كتري برقي بر روي پايه دستگاه را دارند كه بايد گفت اين كار كاملا اشتباه است. براي پر كردن كتري، آن را از پايه جدا كرده و بعد از پر كردن در سينك، بر روي پايه قرار دهيد.
- يكي ديگر از اشتباهات رايجي كه بيشتر كاربران در هنگام استفاده از دستگاه تكرار مي كنند، كشيدن سيم دستگاه از برق در صورت به جوش آمدن آب است. مراقب باشيد كه نيروي برق منجر به داغ شدن سطوح نوك تيز و لبه هاي دستگاه نشود.
- براي تميز كردن دستگاه، چاي ساز را از برق بكشيد. در صورتي كه دستگاه داغ است اندكي صبر كنيد تا خنك شود.
- توصيه مي شد كه از كتري، تنها براي جوشاندن آب استفاده كنيد. براي جوشاندن ساير مايعات ازجمله شير، از چاي ساز استفاده نكنيد.
بازدید :